Порошенко зрівняв права військових на грошове забезпечення

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення

Таким чином він вніс зміни у закон України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", повідомляє прес-центр адміністрації очільника держави.

У відомстві пояснили, що цей документ спрямовано на посилення соціального захисту військовослужбовців. Адже ним встановлюються правові підстави для проведення перерахунку грошового забезпечення бійцям, які були захоплені в полон або стали заручниками на території проведення АТО.

"За військовослужбовцями, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення. Сім'ям зазначених військовослужбовців щомісячно виплачується грошове забезпечення, в тому числі додаткові та інші види грошового забезпечення, у порядку та в розмірах, що встановлюються Кабінетом Міністрів України", - пояснюється у відомстві.

Втім дія цього закону не поширюється на військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини або дезертирували.