Слідчі показали шлях "Бука" з Росії до місця пострілу

Члени міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака рейсу МН17 продемонстрували шлях зенітного ракетного комплексу "Бук" з Росії до селища Первомайське

Відповідна відеорепродукція була показана у Гаазі під час оголошення попередніх результатів розслідування катастрофи літака рейсу МН17, повідомляє Еспресо.TV. 

Слідчі зібрали інформацію щодо дзвінків, які були здійснені з п'яти точок на Донбасі. Також були використані аудіозаписи розмов з місця можливого випуску ракети, досліджені фотографії та відеоматеріали, відзняті у місцях, де могла побувати ракетна система і звідки могли здійснити постріл.

Членам слідчої групи вдалося встановити, що "Бук" було доправлено з Росії в Україну. Це відбувалося о 9 ранку. Один із сепаратистів супроводжував "Бук" в Єнакієво. 

ук" транспортували на вантажівці. Слідчі отримали фотографії цього транспортування, опросили людей, чи бачили вони цю вантажівку, і отримали свідчення того, що вантажівку супроводжували два Volkswagen.

Потім "Бук" допрапвили до Донецька, де багато людей бачили цей конвой і багато матеріалів з'явилися у ЗМІ. Також було отримано зйомку відеоматеріалів, відзнятих камерою автівки, яка проїжджала повз конвой.

Наступного дня о 9 ранку конвой продовжив свій шлях з Донецька до Макіївки, і далі слідчі отримали відеоматеріали з Макіївки, які демонструють, як рухався конвой. У Торезі також бачили конвой. Слідча група отримала кілька кадрів фотоматеріалів, які демонструють шлях конвою.

Приблизно опівдні у Сніжному "Бук" зняли з вантажівки і він продовжив свій шлях по Сніжному вже самостійно.

Було отримано кадри, на яких можна побачити, як "Бук" рухався до місця свого остаточного призначення. Це останнє місце призначення - сільськогосподарські угіддя неподалік Первомайського і саме звідси, на думку слідчих, було зроблено постріл.