Від отруєння сурогатним алкоголем вже померли понад 30 осіб

Географія смертельних отруєнь українців сурогатним алкоголем розширюється

Летальні випадки зафіксовані у Харківській, Донецькій, Луганській та Миколаївській областях. На даний момент померло понад 30 осіб, пише GordonUa 

При цьому в Луганській області двоє жителів міста Рубіжне загинули внаслідок отруєння алкоголем, який був придбаний через інтернет. За повідомленням прес-служби прокуратури Луганської області, придбаний алкоголь був розфасований в поліетиленові ємності об'ємом 10 літрів.
Найбільше випадків отруєнь сурогатом зафіксовано на Харківщині. Станом на 27 вересня там зафіксовано 53 постраждалих, з яких 23 людини вже померли – зазначає Держслужба України з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів.

Прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області повідомляла, що постраждалі вживали горілку «Пшенична» виробництва ТОВ «Олександрія БЛІГ» з Кіровоградської області.

Активісти вже звертали увагу на той факт, що горілку даних виробників в десятилітрових ящиках без акцизок можуть вільно замовити в інтернеті навіть неповнолітні.

Як уже повідомляли ЗМІ, саме «Олександрія БЛІГ» і Люботинський завод «Продтовари» через суд заблокували підвищення мінімальних цін на горілку. Свої дії виробники пояснювали бажанням поставляти на ринок продукт за максимально чесною і доступною для споживачів ціною.

При цьому експерти звертали увагу на той факт, що скасування обґрунтованого рівня мінімальних цін призведе до різкого зростання тіньового ринку та отруєнь від неякісного алкоголю.

Карта: GordonUa.