Трамп каже, що Google не показує погані новини про Клінтон

Дональд Трамп звинуватив корпорацію Google в тому, що вона не показує у видачі погані новини про його конкурента Гілларі Клінтон

Про це кандидат у президенти США від Республіканської партії заявив під час виступу перед своїми прихильниками у Вісконсині, передає ВВС.

"Згідно з опитуванням Google, ми ведемо на два пункти по країні. І це попри те, що пошукова система Google не пропускала погані новини про Гілларі Клінтон. Як вам таке?" - заявив Дональд Трам.

Оглядачі припускають, що мова йде про теорію, за якою функція автозаповнення у Google нібито пропонує більш схвальну лексику при запитах про Гілларі Клінтон.

Вперше такі припущення з'явилися влітку цього року на сайті SourceFed.

Пізніше теорію підхопило російське державне інформагентство Sputnik - воно опублікувало розслідування, де стверджувалося, що функція автозаповнення пошукового запиту в Google видає компліменти Гілларі Клінтон і образи на адресу Дональда Трампа.

Згідно зі статтею, запропоновані варіанти пошукових слів в Google для кандидатів в президенти США серйозно відрізняються від даних інших пошукових сайтів.

У Google тоді відкинули подібні звинувачення.