На тривалість життя більше впливають гени, аніж спосіб життя, - вчені

Група американських дослідників дійшла до висновку, що умови життя справляють менший вплив на біологічний вік людини, ніж спадковість

У дослідженні взяло участь 13 089 європеоїдної, негроїдної раси і латиноамериканського походження чоловіків і жінок, повідомляє aging-us.com.

Для експерименту вони обрали двох 60-річних чоловіків, у яких була спільна залежність від нікотину і стресова професія. Вчені встановили, що при подібному способу життя один з них старіє на 5 відсотків більше за свого оппонента. Тому після 10 років ймовірність природньої смерті в першого складе 75 відсотків, а у другого тільки 46 відсотків.

Результати досліду над  2734 людьми, які померли під час проведення експерименту також довели цю кореляцію. Крім того, вчені з'ясували, що жінки повільніше старіють за чоловіків. Спосіб життя, як виявилося в ході дослідження, не суттєво впливає на старіння людини.

На думку співавтора дослідів Стіва Хорвата, можливість прогнозування життя людей може бути використана у роботі страхових компаній. Вартість аналізу одного зразка буде коштувати $300.