Вчені з'ясували, чому люди вбивають одне одного

Схильність до насильства виробилася в міру еволюції Homo sapiens, а в найближчому майбутньому влада може легалізувати полювання на людей

Про це повідомляє Naked Science.

Іспанський дослідник Маркос Мендес і його колеги розглянули показники смертності у 137 сімейств ссавців. Вчені також проаналізували те, від чого вмирали люди доісторичної епохи.
 
Дослідники з'ясували, що ссавці в середньому відносно рідко вбивають собі подібних - лише 0,3% усіх смертей відноситься до цієї категорії. Однак якщо розглядати конкретно людиноподібних мавп, то цей показник становить 1,8%. А у випадку з древніми людьми він виявився дорівнює 2%. 

Самі вчені вважають, що схильність до насильства виробилася в міру еволюції Homo sapiens. На доказ цього вони наводять сучасних мавп. Чим більше група тварин, тим вище рівень насильства. При цьому великі і конфліктні популяції мають набагато більше шансів на виживання, ніж маленькі і мирні.

Відзначимо, що рівень насильства в сучасних розвинених країнах відносно низький, проте деякі футурологи роблять прогнози на майбутнє. Нещодавно, наприклад, фахівці прийшли до висновку, що влада може легалізувати полювання на людей і перетворити це в свого роду шоу. Це розглядається як "демографічі заходи", покликані вирішити проблему перенаселення і браку ресурсів.