Єврокомісія підтвердила, що Україна заслуговує на безвіз найближчими тижнями

Україна виконала всі зобов'язання для впровадження безвізового режиму з Європейським Союзом вже у найближчі тижні

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє "112 Україна".

Він провів велику кількість зустрічей із з депутатами Європейського парламенту, які вже незабаром візьмуть участь у голосуванні щодо лібералізації візового режиму.

"Також сьогодні ми зустрілися з єврокомісаром Ханом, Юровою, які ще раз підтвердили, що Україна виконала всі без винятку зобов'язання перед європейською стороною і український народ заслуговує отримання безвізового режиму в найближчі тижні. Наше завдання, як делегації Мін'юсту, показати ті реальні зміни, які були в секторі юстиції, в секторі боротьбі з корупцією, розвіяти міфи, які поширюють тут певні сили, наближені до Росії. Я вважаю, що ми це успішно зробили тому, що навіть ті депутати Європейського парламенту, що належать до так званих скептиків, після презентації змін, які відбулися в Україні за останні два роки, не мають зараз ніяких аргументів чому не голосувати за безвізовий режим для українців", - наголосив Петренко.

За його словами, у питанні безвізу вже нема жодних політичних застережень, адже Україна виконала усі 156 пунктів зобов'язань перед Євросоюзом.