З полону в Сирії звільнили німецьку журналістку, яка народила в неволі

Німецька журналістка Яніна Фіндайзен, яка народила дитину в полоні в ісламістів у Сирії, звільнена і перебуває в Туреччині

Про це заявила влада Німеччини, повідомляє ВВС.

Німецька жінка і її дитина, яка народилася, поки її тримали в полоні, почуваються добре, враховуючи обставини.

Німецьке МЗС відмовилося повідомити більш докладну інформацію про обставини звільнення жінки, пославшись на недоторканність приватного життя.

При цьому наголошується, що виплата владою ФРН викупу за жінку малоймовірна, оскільки суперечить їхнім принципам. Наразі німецьке посольство в Анкарі готується переправити жінку на батьківщину.

За даними німецьких ЗМІ, Фіндайзен - незалежний журналіст, яка співпрацювала з газетою Sueddeutsche Zeitung і телеканалом NDR. Журнал Focus повідомляв, що жінку викрали в жовтні 2015 року, а в грудні, вже в полоні, вона народила сина.

За даними журналу, журналістку утримувало підрозділ екстремістського угрупування "Фронт ан-Нусра", нещодавно перейменованої в "Джабхат Фатех аль-Шам", яка вимагала викуп 5 млн євро за її звільнення.
Саме угруповання, заборонене в багатьох країнах, заперечує причетність до викрадення журналістки.

У середу угрупування заявило, що, навпаки, це вона звільнила її з в'язниці, де її тримала неназвана маленька група, передає портал Site Intelligence Group.

Focus також повідомив з посиланням на джерела, що журналістка опинилася в Сирії через свою знайому, яка пообіцяла їй ексклюзивну інформацію про ісламістських бойовиків.