На Львівщині ветеран АТО погрожував вибухом у багатоповерхівці

Розлючений сваркою з дружиною чоловік погрожував підірвати у квартирі п’ятиповерхового будинку у Червонограді бойову гранату РГД-5

Про це повідомляє Національна поліція України.

"У Червоноградський відділ поліції 29 вересня о 16.00 на оперативну лінію 102 звернувся 48-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що його знайомий, котрий мешкає у сусідній п’ятиповерхівці, погрожує підірвати гранату", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що у квартирі проживає сімейна пара – 50-річний чоловік з дружиною.

У той день між подружжям сталась сварка, під час якої дружина пішла з дому. Тоді чоловік взяв гранату та заявив, що підірве її, якщо жінка не повернеться.

У переговори з розлюченим чоловіком вступив заступник начальника Червоноградського відділу поліції підполковник поліції Віталій Панасюк.

"Він перебував у стані алкогольного сп’яніння і тримав у руках гранату. Як ми встановили пізніше, це була бойова граната РГД-5. Звідки чоловік її взяв, ми зараз з’ясовуємо, але він – учасник бойових дій, ніс службу в зоні АТО. Ми поговорили і він віддав мені цю гранату, яку в подальшому вибухотехніки знешкодили у безпечному місці", - розповів Панасюк.

Зловмисник затриманий згідно ст. 208 КПК України. Йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.