На Житомирщині двоє людей осліпло від отруйного алкоголю

Два жителі Бердичева Житомирської області втратили зір після вживання саморобного алкоголю

Усі потерпілі придбали алкоголь сумнівної якості у свого знайомого, повідомляє керівник податкової поліції Іван Гілета, передає zhitomir.info.

"Ця горілка була замовлена мешканцем Бердичева через інтернет і поступила до Бердичева через логістичну компанію. Дану горілку, як він казав під час першого допиту, нібито для власних потреб. Коли ми встановили, що люди потрапили в лікарню і допитали цих людей, які тимчасово втратили зір, вони сказали, що вони її купляли в даної особи. Тоді дана особа зізналась, що реалізовувала, продавала горілку", - розповів Гілет.

За словами податківця, чоловік замовив її в 10-літрових тетрапакетах. У себе дома він розливав спиртне в пластикові пляшки і продава серед знайомих. Правоохоронцями було встановлено, що 21 вересня від вживання даного алкоголю, помер один чоловік у лікарні.

Існує думка що до складу отруєного алкоголю входить метиловий спирт, зазначив Гілет.

“В даний час особа затримана, він ще не заарештований, але сьогодні ми плануємо оголосити йому підозру. Вчора зареєстровано кримінальне провадження за статтею 204, частини 3 КК України «Незаконне виготовлення та реалізація підакцизних товарів». І сьогодні плануємо оголосити йому підозру і вирішувати питання, щодо його арешту”, - додав Гілета.

Податківець заявив, що в затриманні особи значну роль відіграли працівникам податкової та прокуратури Харківської області.