У справі отруйного алкоголю знайшли "російський слід"

У справі отруйного алкоголю, від вживання якого загинули 38 людей, знайшли "російський слід"

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

Метиловий спирт поставлявся у Харківську область для подальшого виготовлення сурогатної горілки з одного з підприємств Луганщини, а туди завозився з Російської Федерації. 

"Взагалі метанол є сильною отрутою і купити його у вільному продажу неможливо. Щоб навіть його транспортувати, застосовуються спеціальні умови, мають бути відповідні дозвільні документи.  У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку", - повідомив Білан.

Також він зазначив, що вже встановлено і допитано водія, який перевозив спирт.

"У наданих йому фіктивних супровідних документах було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину", - додав він. 

Загалом посереднику оборудки було продано понад 5 тонн метанолу, який був потім доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю.

"Посередник дав покази і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук. Зараз триває обшук й на зазначеному підприємстві", - повідомив Білан .

Він нагадав, що організатор та 2 його посібників були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави, ще один посібник перебуває під домашнім арештом.