МЗС вважає затримання Сущенка гібридною агресією Кремля

Міністерство закордонних справ України оприлюднило офіційну заяву у зв’язку із затриманням українського журналіста Романа Сущенка у Росії

Про це повідомляє прес-центр Міністерства на сторінці у Facebook.

У відомстві зазначають, що звинувачення журналіста у шпигунстві є абсолютно надуманими, а його представники обурені такими зухвалими діями Росії.

"Розглядаємо це як черговий крок у цілеспрямованій політиці Російської Федерації використання українців, які опиняються в руках її органів влади, у якості політичних заручників у своїй гібридній агресії проти нашої держави. Те, що за своєю професійною діяльністю та життєвими принципами Роман Сущенко є людиною, яка відстоює об’єктивність і свободу слова, лише доводить, що офіційна Москва веде війну не лише проти України, але й проти всього демократичного світу, для якого права людини і свободи є фундаментальними цінностями" - наголосили у відомстві.

Міністерство також вимагає у Росії, аби до Сущенка допустили українських консулів, а до журналіста ставилися у відповідності з міжнародно-правовими зобов’язаннями. Понад те, країна повинна негайно звільнити Сущенка та доставити його до України. 

Все по темі: Затримання журналіста у Москві