У Києві презентують документальний фільм про Нємцова

У київському кінотеатрі "Жовтень" 5 жовтня о 19:20 відбудеться прем'єра документального фільма "Мій друг Борис Нємцов"

Про це повідомляє "Новое время".

Стрічку, більшість кадрів якої зняті протягом кількох останніх років життя політика, вбитого 27 лютого 2015 року в Москві на Кам'яному мосту за невідомих обставин, особисто представить режисер Зося Родкевич.

За задумом автора, фільм висвітлить постать Нємцова не лише як державного діяча, але і як окрему особистість.

Документальний фільм знімали протягом кількох останніх років життя Нємцова, а також після його смерті. Автор картини - 26-річна режисер Зося Родкевич, для якої дана робота стала дебютом на великому екрані.

До моменту зйомок даної роботи Родкевич працювала у службі новин, де за завданням по роботі часто знімала відомого політика і брала у нього коментарі. За словами автора, до кадру завжди потрапляло більше, ніж здатний був умістити сюжет, тому народилась ідея зняти повнометражний фільм.

Її камера слідує за ним всюди - супроводжує в машинах і купе потягів, стежить за його виборчою кампанією, фіксує жарти, мрії і плани, розкриває найпотаємніші сторони особистості цієї великої людини. Камера вихопила трохи більше, ніж повинна була, перетворивши побачене на кіно. Жарт за жартом, і ось ви вже добрий друг Нємцова.

Робота Зосі Родкевич отримала гран-прі Краківського кінофестивалю як "Найкращий документальний фільм" і була презентована в рамках Одеського міжнародного кінофестивалю, де також отримала відзнаку як "Найкращий європейський документальний фільм".

З 13 жовтня стрічку буде також показано в кінотеатрах Києва, Харкова, Одеси, Львова та Запоріжжя.