У Стеця назвали "нісенітницею" заяву ФСБ про "розвідника" Сущенка

Абсолютною нісенітницею є заява російських спецслужб про нібито належність затриманого журналіста Романа Сущенка до будь-яких військових підрозділів або структур Міноборони

Про це написав міністр інформполітики Юрій Стець у Facebook.

"Міністерство інформаційної політики України вважає незаконним затримання та арешт в Москві спеціального кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка. Роман є власним кореспондентом Національного інформаційного агентства "Укрінформ" в Парижі з 2010 року. Абсолютною нісенітницею є заява російських спецслужб про нібито належність Романа Сущенка до будь-яких військових підрозділів або структур Міністерства оборони України", - йдеться у заяві Мінінформполітики. 

В міністерстві розглядають цей інцидент, як черговий приклад порушення Російською Федерацією базових прав і свобод людини.

"Такі дії є неприйнятними в сучасному світі й потребують негайної реакції світової спільноти. Ми звертаємося до урядів країн, ОБСЄ, неурядових та інших правозахисних організацій з проханням негайно втрутитися в ситуацію і домогтися від Російської Федерації звільнення Романа Сущенка. Вимагаємо від Російської Федерації неуклінного дотримання Загальної декларації прав людини та Конвенції Ради Європи про захист прав людини і основоположних свобод", - йдеться у заяві.

Все по темі: Затримання журналіста у Москві