Газ для шкіл і дитсадків на 1 тис. грн дорожче, ніж для населення, - депутат

Народний депутат від фракції "Самопоміч" Альона Бабак заявила, що ціна на газ для бюджетних організацій на 1 тис. грн вище від ціни на газ для населення

Про це вона заявила під час ранкового засідання парламенту, передає Еспресо.TV.

"Фінансова криза в теплоенергетиці України набуває неяких розмірів і масштабів. Ситуація доведена майже до абсурду", - заявила Бабак.

Вона каже, що ситуація ускладнюється "дискримінаційними положеннями Кабінету міністрів України, умовами договорів, які нав'язуються цим підприємствам і регуляторними актами комісії".

"Немає сьогодні єдиної ціни на газ, немає, а про ту ціну, про яку всім говорили - забудьте! На 1 тис. грн більше стоїть ціна на газ для бюджетних організацій. Теплоенерго зараз повинні укласти договорів на придбання газу від "Нафтогазу" з ціною на 1 тис. грн більше ніж для населення для того щоб дати тепло бюджетним організаціям: школам, дитсадкам, лікарням, але НКРЕКП не встановила тарифи на тепло з врахуванням такої шаленої різниці ціни на газ. Немає сьогодні тарифу на тепло, який би відображав нову ціну на газ", - заявила Бабак.

За її словами, "підприємства мусять дати тепло, але вони не можуть на перед планувати збиткову діяльність".

Вона уточнила, що наразі теплоенерго заборгували перед "Нафтогазом" 18 млрд грн і це питання нехтується.

"З них 4,4 млрд грн - це штрафні санкції", - сказала Бабак.