Росія заявила Нідерландам про незгоду з висновками слідства щодо МН17

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Нідерландів у РФ Регіну Джонс-Бос у зв'язку з незгодою з результатами розслідування катастрофи літака рейсу МН17

Про це повідомляє МЗС Росії.

"До відома посла були доведені серйозні причини, з яких представлені 28 вересня проміжні підсумки кримінального розслідування обставин катастрофи малайзійського "Боїнга" в небі над Україною 17 липня 2014 року не можуть бути визнані Росією задовільними. Відзначено, що у російської сторони зберігаються вагомі підстави сумніватися в об'єктивності, достовірності та неупередженості представлених Спільною слідчою групою висновків", - йдеться в повідомленні.

У російському МЗС заявили, що сумніваються в якості продемонстрованих під час презентації доповіді зібраних доказів про місце запуску ракети, яка збила авіалайнер, а також маршруту переміщення самохідної установки ЗРК "Бук".

"Російська сторона закликала Гаагу ретельно вивчити передані нещодавно Росією первинні радіолокаційні дані, які є найбільш об'єктивним доказом того, що насправді відбувалося в небі над Україною в момент катастрофи, та врахувати їх у своїх остаточних висновках", - зазначили в МЗС Росії.