Як зробити антиапдейт програми на Android

Розробники твердять, що оновлення є гарною річчю, але на практиці виявляється, що від них часто більше проблем, ніж користі

Про це пише Tech Today.

Можна просто вимкнути автоматичний апдейт. Однак якщо ви вже оновилися, то сучасні системи, з Android включно, не дозволяють повернутися на попередню версію, якщо оновлена виявилася гіршою. Але на Android встановити попередній випуск все-таки можна.

Google Play пропонує лише дві опції: видалити додаток чи встановити нову версію. Повернутися до попередньої буде неможливо

Оскільки Google Play не дозволяє вибирати версії програм та пропонує лише останню, доведеться трохи пошукати в інтернеті. Вам потрібно знайти APK-файл бажаної утиліти з номером випуску, який менше наявного у вашому апараті. Дізнатися його можна в налаштуваннях у розділі "Програми".

Зайдіть на один із сайтів, з яких можна завантажити APK в обхід Google Play, наприклад, APK Mirror. Далі в пошуковому полі введіть назву бажаної програми та завантажте файл.Після цього видаліть останню версію додатка зі свого мобільного гаджета та інсталюйте знайдений APK. Не забудьте при цьому активувати опцію інсталяції з невідомих джерел у налаштуваннях девайсу.