На Вінниччині заблокували фури зі львівським сміттям

У місті Погребище, що на Вінниччині, активісти 3 жовтня заблокували колону з 5 автомобілів, які незаконно вивантажували на місцеве звалище львівське сміття

Про це повідомляють у Погребищенській міській раді.

На місці події неодноразово побували керівники району та міста. Голова Погребищенської райдержадміністрації Іван Вінник дав доручення представникам районних органів прокуратури та поліції недопустити загострення ситуації в протистоянні між активістами та водіями й експедиторами фур та простежити за тим, щоб сміття було завантажено назад.

Станом на 4 жовтня керівництво фірми-перевізника знайшло автомобілі "КамАЗ" та екскаватор для завантаження сміття назад на автомобілі для вивезення з Погребищенського сміттєзвалища.

За інформацією "Укрінформу", представник компанії не розрахувався з людьми, і сміття знову скинули. Те, що в машинах, почало гнити, текти з машин. Люди бояться, що все так і залишиться, тому продовжують блокувати автівки.

Наразі біля міського сміттєзвалища чергують близько півсотні осіб. Вони не випускають машини зі сміттям, поки не приберуть те, що вже висипали. Водіїв, які опинились заручниками ситуації, місцеві постачають водою і підгодовують.