СБУ викрила українців, які ремонтували танки на Близькому Сході

Служба безпеки України викрила в Києві українських фахівців оборонно-промислового комплексу, які їздили на Близький Схід ремонтувати бронетехніку

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Було встановлено, що в період з серпня 2015 року по січень 2016-го фахівці-нелегали відремонтували в одній з арабських країн 44 одиниці важкої військової техніки без дозволу Державної служби експортного контролю України.

Організатором виявився уродженець однієї з країн Близького Сходу, який багато років мешкає в столиці і має українське громадянство. Вербувальник переправляв на батьківщину діючих і колишніх фахівців одного з вітчизняних бронетанкових заводів, які мають досвід і навички по ремонту бронетехніки.

Правоохоронці провели обшуки за місцем реєстрації вербувальника у Шевченківському районі Києва та в приватному будинку в Обухівському районі Київської області. У зловмисника вилучено іноземний паспорт, виданий на його ім'я, печатки однієї з недержавних неприбуткових організацій і фірми, зареєстрованої на іншу особу.

Також організатор нелегального каналу незаконно зберігав пістолет "Глок" з патронами, вісім одиниць оптики для бронетанкової техніки, два газових пістолети і один травматичний.