Соболєв впевнений, що йому нічого приховувати в е-декларації

Народні депутати та урядовці повинні публікувати всю інформацію про своє майно в електронних деклараціях, при цьому їхня адреса залишатиметься прихованою

Про це під час засідання українського парламенту заявив голова комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв, повідомляє Еспресо.TV.

Він закликав представників бізнесу, громадських організацій, журналістів допомагати комітету з викриттям корупції серед високопосадовців та заначив, що має намір визнати корупціогенними правки нардепа Тетяни Донець до закону щодо е-декларування. Він аргументував це тим, що зазначені правки дозволять людям приховувати важливу інформацію щодо їхнього майна в деклараціях, які повинні залишаться відкритими.

"Я почав виконувати цей закон задовго до парламенту. Все моє майно було виставлено на блозі "Української правди " в березні 2014 року. Я не відчув жодних пролем з цією відкритістю і нічого нового за час перебування в Раді у мене не додалося", - наголосив Соболєв.

На його думку, адреса високопосадовців у електронних деклараціях повинна залишатися закритою, адже вона є персональними даними кожної людини.