Рада забрала у Донбасу 1,16 млрд грн для оборони

Збільшення видатків Держбюджету 2016 року на силові відомства забезпечене шляхом перенесення доходів загального фонду місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Зазначене збільшення видатків забезпечено за рахунок збільшення дохідної частини загального фонду державного бюджету на 1,16 млрд. грн. шляхом перенесення доходів загального фонду місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, що надходять протягом 2016 року на рахунки в органах Казначейства України, тимчасово, до повернення цих населених пунктів під контроль державної влади", - йдеться у пояснювальній записці.

"Я не розумію, як сьогодні ми з грошей місцевих бюджетів Донецької і Луганської областей хочемо забрати 1,16 млрд грн і віддати їх на статті, які цього року не будуть викорастані. Віддати гроші у людей на тих територіях і віддати їх під неіснуючі статті". - заявив нардеп Максим Єфімов.

Нардеп від БПП Єфімов назвав це "найвищою формою цинізму".

Також джерелом збільшення видатків Держбюджету запропонована економія бюджетних коштів по виконанню боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії (6,1 млрд. грн.), обслуговування державного боргу (2,4 млрд. грн.) та скорочення інших непершочергових видатків інших головних розпорядників коштів переважно капітального характеру (0,4 млрд. гривень).