Рада звільнила від оподаткування благодійну діяльність церков

Верховна Рада ухвалила "Закон про внесення змін до Податкового кодексу (щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій)"

За ухвалення законопроекту №5050 проголосував 281 депутат, проти — 0, утримались - 12, не голосували 55 депутатів, інформує Еспресо.TV.

"У релігійних організацій широкомасштабним напрямком дільності є надання гуманітарної допомоги, благодійної допомоги її громадянам. Тому автори законопроекту вирішили дві проблеми: дозволити релігійним організаціям, які надають гуманітарну допомогу, мати статус неприбуткової організації і подовжити таким організаціям на рік можливість переєстрації установчих документів", - сказала співголова профільного комітету Ніна Южаніна.

Законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України з урахуванням специфіки діяльності релігійних організацій. Зазначені зміни дадуть змогу релігійним організаціям і надалі здійснювати добродійну діяльність, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Також пропонується передбачити що доходи (прибутки) релігійних організацій використовуються не лише для здійснення діяльності за напрямами, визначеними установчими документами таких організацій, але й передбаченої законом для релігійних організацій неприбуткової діяльності (здійснення гуманітарної допомоги, благодійної діяльності, меценатства тощо).

Внесення таких змін усуває необхідність внесення релігійними організаціями змін до своїх установчих документів, а відтак і необхідності їх перереєстрації до 1 січня 2017 року.