Україна не втримала перемогу над Туреччиною у відборі ЧС-2018

Збірна України зіграла у гостях внічию 2:2 з Туреччиною у відбірковому матчі чемпіонату світу з футболу-2018

Відбір чемпіонату світу-2018. Група I. 2-й тур

Туреччина – Україна 2:2

Голи: Озан Туфан, 45+1; Хакан Чалханоглу, 81 (пен.) – Ярмоленко, 24 (пен.); Кравець, 27.

Туреччина: Бабаджан - Озбайракли, Топрак, Балта (Айхан, 46), Еркін - Мор, Туфан (Шен, 77), Топал, Чалханоглу - Унал (Чігерчі, 46), Тосун.

Україна: П'ятов - Бутко, Кучер, Ордець, Соболь - Степаненко - Ярмоленко, Зінченко (Сидорчук, 46), Коваленко, Коноплянка (Петряк, 81) - Кравець (Зозуля, 73).

Попередження: Еркін, 23; Чалханоглу, 47; Мор, 87 - Ордець, 54; Степаненко, 79; Соболь, 82; Зозуля, 87.

Команда Андрія Шевченка розпочала матч проти Туреччини впевнено і вже на старті гри провела кілька небезпечних атак. Українці втілили свою перевагу у гол на 24-й хвилині. Емре Топрак збив у власному штрафному майданчику Артема Кравця, німецький рефері Мануель Грефе призначив пенальті, який реалізував Андрій Ярмоленко.

Вдруге м'яч у ворота Волкана Бабаджана залетів на 27-й хвилині. Тарас Степаненко відмінною передачею через півполя знайшов в чужій штрафній Ярмоленка, після пасу якого врозріз Кравець опинився один перед голкіпером і відправив м'яч у сітку.

Наприкінці першого тайму збірна Туреччини перехопила ініціативу та скоротила відставання у рахунку. У компенсований арбітром час після кутового м'яч у ворота головою відправив Озан Туфан.

Господарі поля продовжували нарощувати тиск на ворота Андрія П’ятова після перерви і неодноразово були близькими до успіху – двічі українців від голу рятувала стійка. Але й за турків одного разу "зіграла" поперечка, у яку після удару Едуарда Соболя м'яч перевів Бабаджан.

Збірна Туреччини досягла свого на 81-й хвилині. Грефе призначив ще один одинадцятиметровий, за те що Степаненко схопив у штрафному майданчику за футболку Джанера Еркіна, а Хакан Чалханоглу реалізував пенальті та зрівняв рахунок. Матч завершився внічию 2:2.