Кадиров прокоментував скандал з "дитячими боями"

Глава Чечні Рамзан Кадиров попросив своїх прихильників не публікувати в соцмережах образи на адресу голови Союзу бойових єдиноборств Федора Ємельяненка, який поставив "дитячі бої"

Про це повідомляє ВВС.

Він написав у соцмережі, що "не можна нагнітати пристрасті, зачіпати честь людини".

Він також закликав своїх прихильників "бути терпимішими один до одного" і "не переходити на особистості при обговоренні питань, що мають суспільне значення".

"Я впевнений, що Федір Володимирович усвідомив помилку. Про це, зокрема, свідчить видалення ним зі своєї сторінки фото хлопчика", - додав Кадиров.

Мова йде про фотографії учасника "дитячих боїв", якою Ємельяненко спочатку супроводжував пост з їх критикою. На фотографії був зображений один з синів глави Чечні. Кадиров,коментуючи, написав, що "виставляти фото чужих дітей і провокувати під ним невтішні коментарі є пряме порушення етики і моралі".

При цьому Ємельяненко вже невдовзі після публікації видалив фотографію дитини і замінив її на власне фото. Між тим, уповноважений з прав дитини в Чечні Хамзат Хирахматов за дорученням дитячого омбудсмена РФ Анни Кузнєцової перевірив проведені в Грозному бої між дітьми і не знайшов порушень їхніх прав.