Мінохоронздоров'я розробляє курси для пожежників та поліцейських

Міністерство охорони здоров'я України почало розробку навчальних курсів для працівників екстрених служб

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський під час щотижневої прес-конференції, інформує "Лівий берег".

"Пожежники, поліцейські, співробітники екстрених служб, які першими прибувають на місце події, повинні в першу чергу не розставляти конуси, а надавати допомогу, якщо ситуація дозволяє зробити це. Ті курси, які вони зараз проходять, не відповідають міжнародним стандартам надання допомоги. Тому ми розробляємо короткострокові курси за участю зарубіжних викладачів", - сказав Лінчевський.

У планах Мінохоронздоров'я також поліпшити роботу диспетчерської системи з можливістю стежити за переміщенням автомобілів швидкої допомоги.

"Ми звертатимемо увагу на професійний рівень працівників: розробляються програми для перенавчання фельдшерів, лікарів, парамедиків і водіїв "швидкої допомоги". Навчання парамедиків триватиме 3-4 роки і буде прирівнюватися до рівня бакалаврату. Водій "швидкої" повинен стати повноцінним членом медичної команди : його підготовка повинна тривати мінімум 3 тижні, включаючи практичну частину", - пояснив заступник міністра.