Омелян зобов'язав "Укрзалізницю" звітувати про перевезення в онлайн-режимі

"Укрзалізниця" зобов'язана з 10 жовтня надавати дані щодо наявності тяги, рухомого складу, заявок на вантажні перевезення в онлайн-режимі

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-центр Міністерства.

Він зазначив, що відомство підтримує кадрове очищення, запровадження прозорих механізмів взаємодії з бізнесом на підприємстві.

"З понеділка "Укрзалізниця" зобов’язана в онлайн-режимі надавати дані щодо наявності тяги, рухомого складу, заявок на перевезення тощо, щоб всі учасники ринку бачили, що розподіл вагонів для перевезення тих чи інших вантажів відбувається адекватно, пропорційно, немає перегинів в ту чи іншу сторону", - наголосив Омелян.

За словами міністра, усіх корупціонерів та підозрюваних у корупції на залізниці будуть одразу звільняти.

Омелян додав, що наразі в "Укрзалізниці" існують проблеми  з перевезенням зернових, тому керівництву необхідно зменшити кількість днів, протягом яких обертається вагон. Цього можна досягти, відпрацювати максимально зручні графіки транспортування вантажів.  

"Я сподіваюсь, що бізнес спільно з "УЗ" відпрацює такі механізми, ми знімемо напругу і будемо чітко планувати свої подальші кроки. Ще раз наголошую: Укрзалізниця не є політичним механізмом чи місцем для політичних компромісів – це економічний механізм, який вливає на економіку всієї держави, тому всі дії мають бути прозорими, зрозумілими і ефективними", - підсумував він.