У Петровському почалося розведення військ

У Донецькій області на ділянці лінії протистояння між селами Богданівка і Петровське в п'ятницю, 7 жовтня, розпочався процес відведення військ

Про це повідомив у Facebook голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

"З приводу розведення військ на ділянці фронту Богданівка-Петровське. Щойно тут розпочався процес відведення військ. Згідно з домовленостями, до неділі війська мають бути відведені на один кілометр з одного і з іншого боку", - написав Жебрівський.

При цьому він зазначив, що жителям населених пунктів у зоні відведення нічого не загрожує і ця територія залишається під контролем української влади.

"Хочу заспокоїти жителів Донецької області - нічого страшного не відбувається. Ця територія і надалі залишається під контролем української влади, під наглядом наших розвідників, і під наглядом ОБСЄ", - повідомив голова ОДА.

Він заявив, що у разі порушення агресором домовленості, "максимум за 10 хвилин наше військо в повній бойовій готовності займе попередні позиції і візьме під контроль всю цю територію".

За його словами, розведення військ сприятиме тому, щоб перестали гинути наші солдати. 

Водночас, Жебрівський зазначив, що після відводу військ для українських розвідників "буде трохи більше роботи і небезпеки", але рухатися до зниження напруги в регіоні та встановленню миру все одно потрібно.

"Я дуже сподіваюся, що не будуть гинути наші воїни, і ми не будемо отримувати сумні зведення з фронту. Принаймні, на цих ділянках", - написав Жебрівський.