У Сенаті США закликали Обаму покарати Росію за дії в Сирії

Впливовий американський сенатор-демократ, старший представник сенатського Комітету з питань міжнародних відносин Бен Кардін закликав американську адміністрацію змінити підхід до Росії

Відповідна заява розміщена на офіційному сайті Комітету верхньої палати американського Конгресу.

"Держсекретар Керрі заслуговує на похвалу за його невтомні досягнення політичних і гуманітарних рішень, щоб створити простір для миру, але зараз США повинні переглянути свій загальний підхід до Росії", - заявив законодавець.

За його словами, Росія явно не має жодного інтересу до співпраці в боротьбі з тероризмом, забезпечення гуманітарної допомоги або політичного прогресу в Сирії, "про що свідчать їхні прямі та непрямі дії", зазначив сенатор.

Він наголосив: якщо Москва прагне зберегти довіру на світовій арені, вона мала би спочатку виконати свої зобов'язання. Проте її дії в Сирії, а також односторонній вихід з Угоди про утилізацію плутонію між США і РФ свідчать про її недостатньо конструктивну взаємодію з міжнародним співтовариством.

"Росія повинна відчути наслідки за свої дії. Я продовжу вивчати варіанти, які може використати Конгрес, щоб притягти Росію до відповідальності за неодноразові порушення міжнародного права і прав людини, в тому числі її нападу на наші демократичні інститути в Сполучених Штатах", - заявив Кардін.