У Януковича заявили, що не отримували підозру у держзраді

Колишній президент України Віктор Янукович не отримував від Генпрокуратури повідомлення про підозру в державній зраді

Про це повідомив адвокат екс-президента Януковича Віталій Сердюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"У реальності будь-яких документів, озвучених 5 жовтня генеральним прокурором на нараді, захист не отримував, клієнт також не отримував від Генеральної прокуратури жодних повідомлень про підозру або процесуальних документів, які свідчать про наявність того, про що було сказано. Повідомлення про підозру по ст.111 немає, якогось нового повідомлення про підозру по ст. 255 немає", - сказав захисник Януковича.

Сердюк вважає, що, швидше за все, генпрокурор використовував дані річної давнини, оскільки останнє повідомлення про підозру Януковичу, за словами його адвоката, датоване 17 листопада 2015 року.

"Ця підозра у "справі Майдану", яка з'явилася ще в березні 2014 року і яка містила в собі посилання на ст.255", - пояснив він.

Адвокат нагадав, що з цієї справи були виділені дві інші справи, одна з яких, за твердженням Сердюка, не розслідується і захист вже рік намагається оскаржити призупинення розслідування і зобов'язати Генпрокуратуру передати справу до суду, а друга, по колишнім співробітникам спецпідрозділу МВС "Беркут", розглядається Святошинським судом Києва.