Україні потрібен культурний кордон з Росією, - Княжицький

Подальша побудова ефективної української держави пов’язана з розривом культурної залежності від Росії, з гаслом "Геть від Москви!"

Про це у програмі "Політклуб" з Віталієм Портниковим на Еспресо.TV сказав голова комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Микола Княжицький.

"Українське суспільство, на жаль, неоднорідне. Опитування центру Разумкова показує, що 30% українців досі проросійськи налаштовані. Є величезна кількість українців, які підтримують Україну, боряться за її незалежність, але ментально все одно знаходяться в російському дискурсі. Вони не можуть відірватись від російської культури, від того всього впливу, який здійснювався в нас протягом століть". - сказав Княжицький.

За його словами, є також частина українців, яка чітко визначена з національною ідентифікацією. Більшість з них захищають Україну на фронті. Є українські патріотичні політики, які розуміють, що для ефективної побудови держави треба згадати слова українського письменника Миколи Хвильового "Геть від Москви!".

"Без нормального кордону з Росією в сфері культури ми не побудуємо нормальну державу", - підсумував нардеп.