Генсек Ради Європи назвав банкрутом Радбез ООН через ситуацію в Сирії

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд вважає події в Сирії кричущою катастрофою, з якою не може впоратися Рада безпеки ООН

Про це він заявив у Страсбурзі, відповідаючи на запитання політиків в рамках осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, передає УНІАН.

"Ми не повинні відмовлятися від дипломатичних рішень… те, з чим ми зіткнулися в Сирії, є кричущою катастрофою, якої не можна допускати в 21 столітті, це банкрутство Ради безпеки ООН, тому що в Статуті ООН записано, що члени Ради безпеки несуть відповідальність за забезпечення миру і безпеки для всіх інших держав-членів (ООН)," - заявив Ягланд.

За його словами, бомбардування з повітря, які мають місце в Лівії і тривають в Сирії, є абсолютно кричущими, вони не можуть призводити ні до яких реальних рішень для країни.

"Що ми можемо зробити - це закликати тих, хто несе відповідальність, покласти край цій катастрофі, особливо закликати Раду безпеки ООН взяти на себе відповідальність, яку вона несе відповідно до Статуту ООН", - зазначив генсек.