Лещенко не зміг пояснити, де взяв гроші на квартиру класу "люкс", - Foreign Policy

Новий президент США має навчитися відрізняти справжніх українських реформаторів від тих, хто перетворив боротьбу з корупцією на вигідний бізнес

Про це пише в авторитетному американському виданні Foreign Policy оглядач Марк Пфайфл, пише Gazeta.UA.

Коли українців питають: що важливіше — війна проти проросійських повстанців або війна проти корупції? - вони вірять, що боротьба з корупцією — важливіша, при цьому перевага становить два до одного, говориться в статті.

"Мабуть, більше за все засмучує те, що навіть ті українські активісти, політики та журналісти, які колись вважалися справжніми реформаторами, виявилися нездатними протистояти спокусі взяти участь у систематичному пограбуванні української економіки", - пише Марк Пфайфл.

Журнал The New Yorker, нагадав він, присвятив кілька тисяч слів трьом журналістам, які зараз служать в українському парламенті. Так само як і інші західні медіа, видання The New Yorker зобразило Сергія Лещенко, Світлану Заліщук та Мустафу Наєма як відданих журналістів — нові обличчя, які спробували увійти до парламенту у складі блоку Порошенка на хвилі вуличних протестів на Майдані, які Наєм допомагав організовувати, пише американський оглядач.

"Тепер же придбання Лещенком після обрання житла класу "люкс" привернуло увагу Антикорупційного бюро України — слідчого органу, який був створений за наполяганням США. Антикорупційне бюро передало справу Лещенко до спеціальної прокуратури, яка займається боротьбою з корупцією. Лещенко не зміг пояснити джерело доходів, які дозволили йому придбати помешкання: документів щодо кредиту немає, а ціна придбання була начебто нижче ринкової", - відзначила Foreign Policy.