На Волині затримали мешканця Гвінеї, який переправляв нелегалів до ЄС

Співробітники Луцького прикордонного загону разом із колегами з Польщі ліквідували канал незаконного переміщення осіб через держрубіж

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

В результаті взаємообміну інформацією правоохоронці двох країн відстежили групу осіб, які планували незаконно потрапити до країн Європейського Союзу.

Правоохоронці розпочали активні дії, коли злочинні елементи зважилися на переправлення до Польщі шістьох вихідців з Гвінеї навпроти ділянки відділу "Новогрузьке".

Група мігрантів прибули в Україну з метою навчання в одному з вишів, що на Харківщині, але з часом вирішила потрапити до однієї з країн Європейського Союзу.

Незаконні мігранти були затримані польськими прикордонниками одразу після перетину кордону. Їхні українські колеги затримали організатора незаконної діяльності на "перевалочній" квартирі одного із населених пунктів прикордоння.

Як виявилося, це співвітчизник затриманих осіб, який вже тривалий час проживає в Україні. Також встановленні й інші учасники цієї схеми.

Під час обшуку приміщення, де переховувалися мігранти, правоохоронці виявили паспортні документи затриманих, мобільні телефони, за допомогою яких злочинці керували незаконним переправленням осіб, та велику сума коштів у іноземній валюті.

До підрозділів Національної поліції в Волинській області направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ознаками скоєння злочину, передбаченого статтею 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Наразі тривають заходи щодо встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності та встановлення місць можливого перебування груп, які плануються до переправки через кордон.