ОБСЄ лише епізодично приїжджає на місце відведення військ, - Геращенко

Представники місії ОБСЄ лише епізодично приїжджають на місце відведення військ на Донбасі

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Після відведення живої сили і техніки в Золотому і Петровському військові облаштовують місце для постійної дислокаціі СММ ОБСЄ, постійний пункт спостереження. Головне, аби СММ були готові в повному обсязі виконувати своі функції і цілодобово чергувати - моніторити ситуацію в місцях відведення, як це передбачає рамкова угода. Поки що представники місії лише епізодично приїжджають на місце відведення", - наголосила вона.

За її словами, у ці вихідні в Петровському, Золотому і Станиці Луганській побували українські та іноземні журналісти, щоб на власні очі побачити результати відведення.

"Найважливіше - після відведення на цих ділянках не стріляють і не має порушення тиші. Щодо Станиці Луганської, то там військові мають витримати прописаний графік і розпочати відведення після тижня режиму тиші. Військові сподіваються, відведення в Станиці відбудеться найближчими днями", - зазначила Геращенко.