Суд залишив під вартою екс-заступника глави "Нафтогазу"

Голосіївський районний суд Києва продовжив на 56 днів утримання під вартою колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацуби

Про це в понеділок повідомив адвокат Кацуби Ігор Степанов, передає "Укрінформ".

"Суд у п'ятницю (7 жовтня, - ред.) продовжив Олександру Кацубі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 56 днів з правом внесення застави", - сказав він.

Адвокат додав, що сума застави залишилася без змін - 450 мільйонів гривень, але вона є "непідйомною" для Кацуби.

За його словами, сьогодні суд повинен оголосити повний текст рішення, і після цього протягом п'яти днів, відведених на оскарження, захист збирається подати на нього апеляцію.

Степанов повідомив, що прокуратура інкримінує Кацубі скоєння злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 (створення злочинної організації) і частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд заарештував Олександра Кацубу на два місяці. У середині серпня суд продовжив його арешт ще на два місяці.

За версією слідства, Кацуба після переходу з "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника голови НАК "Нафтогазу" допоміг компанії Сергія Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 млн гривень.