Україна звернулась до Європейської народної партії через дії голови ПАРЄ

Українська делегація у ПАРЄ обурилась заявою президента Асамблеї Педра Аграмунта з приводу того, що Росія повинна повернутись до пленарної зали ПАРЄ

Про це на своїй сторінці у Faсebook написала уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко. 

Вона зазначила, що очільник ПАРЄ жодного разу не згадав у своїй промові про окуповані українські території, понад те, не закликав сторони конфлікту до виконання Мінських угод.

"Він публічно бідкається, що відсутність Росії в ПАРЄ не йде на користь ані РФ, ані ПАРЄ , ані іншим 46 країнам - учасникам асамблеї. ( навіщо розписуватися за всі делегаціі? Судячи зі зміни риторики Аграмунта, його спілкування з російським фашиствуючим режимом, навпаки, шкодить репутаціі цього колись демократичного іспанця і не йде йому на користь", - наголосила Геращенко.

За її словами, Україна попри все буде продовжувати відкривати очі представників Ради Європи на злочини Росії не лише у Криму та на Донбасі, але й у Сирії.

"Також ми звернулися до керівництва ЕНП, політичної групи, що делегувала Аграмунта на високу посаду, з проханням дати оцінку його позиції", - підсумувала Геращенко.