На Рівненщині обікрали чотири храми

У ніч на 11 жовтня зловмисники проникли в чотири церкви різних патріархатів у Березному та в селах Моквин, Кам’янка і Щекичин, крадіїв "цікавили" лише гроші, інші цінності не зникли

Про це повідомив начальник Березнівського відділення поліції Андрій Кушик, передає ГУ НП у Рівненській області.

У Свято-Покровському храмі Березного викрали тисячу гривень, у церкві села Моквин —  сейф з грошима в сумі близько 6 тис. грн, а у селі Кам’янка зафіксували лише проникнення. Зловмисники поперекидали речі, скриньки та, нічого не знайшовши, зникли у невідомому напрямку.

Отець Борис, настоятель Свято-Михайлівського храму в селі Моквин розповів, що вранці йому стало відомо, що за селом знайшли викинутий сейф з паперами на його храм. Виявивши зламані вхідні двері, він відразу викликав поліцію. Зловмисники викрали сейф, зламали скриньку для пожертв, всі інші речі на місці. В сейфі знаходилася внутрішня документація, 5 тис. грн, а у скриньці — близько тисячі гривень.

В аналогічний спосіб проникли і до Свято-Михайлівської церкви села Кам’янка.

"Період часу, послідовність дій зловмисників вказують на те, що це були одні й ті самі особи, які проникали у культові споруди. За частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України відкриті кримінальні провадження. Зараз поліцейські проводять слідчі дії, спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до злочинів". - зазначив Кушик.