СБУ затримала бойовика, який обстрілював Донецький аеропорт

СБУ та поліція затримали бойовика "ДНР", який брав участь в обстрілах українських військових у районі Донецького аеропорту

Злочинця затримали під час його переходу через лінію розмежування, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У відомстві зазначають, що чоловік є мешканцем міста Добропілля та працював на терористів з квітня 2014 року до жовтня 2016 року. Втім, через брак фінансування, бойовик вирішив втекти з "ДНР". Пізніше він розкаявся у вчинених злочинах та закликав усіх учасників терористичних угруповань скласти зброю.

"Під час затримання співробітники спецслужби вилучили у чоловіка "військовий квиток ДНР" та оригінали інших "документів" з печатками терористичного угруповання. Згідно з ними бойовик брав безпосередню участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції та отримав поранення. Він, зокрема, був учасником обстрілів сил АТО у районі Донецького аеропорту, селища Рідкодуб та виконував завдання у складі диверсійної групи терористів. Бойовик двічі проходив спецпідготовку у російських військових учбових центрах у Ростовської області", - наголошують у СБУ.

Правоохоронці вже відкрили у цій справі кримінальне провадження за ч. 5 ст. 260 - створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань ККУ.