У Росії завели справу про "викрадення" росіян для обміну на українських військових

Російський Слідчий комітет завів кримінальну справу про викрадення росіян в Україні для їхнього подальшого обміну

Про це повідомляється на сайті СК, передають російські ЗМІ.

У відомстві уточнили, що справу порушено стосовно невстановлених осіб "з числа вищого керівництва силових структур України". За даними слідства, з квітня 2014 року ці фірми створили організоване злочинне співтовариство для "викрадення і подальшої торгівлі людьми".

"Об'єктами злочинних посягань членів спільноти стали громадяни Російської Федерації. При цьому загальний принцип здійснення злочинів полягав в їх незаконному кримінальному переслідуванні і умовне засудження, а потім викрадення і незаконне утримання з метою обміну на українських військовослужбовців", - йдеться в повідомленні СК.

Так, в 2014 році, в СК стверджують, громадянина Росії, який перебував на території, підконтрольній Збройним силам України, затримали "за видуманими причинами". За даними СК, росіянина затримали "з підозрою в незаконному переправленні осіб" через кордон з Україною, а потім засудили умовно.

В цей же день росіянина "насильно захопили представники злочинного співтовариства" і помістили "в одну з так званих таємних в'язниць ", де утримували аж до обміну на українських військовослужбовців, полонених представниками самопроголошених Донецької і Луганської народних республік".