Обама закликав республіканців не підтримувати Трампа

Президент США Барак Обама розкритикував Дональда Трампа, закликавши впливових членів Республіканської партії офіційно відмовити йому у підтримці в якості кандидата на президентський пост

Про це повідомляє ВВС.

Під час передвиборного мітингу на підтримку Гілларі Клінтон Обама заявив, що неможливо лаяти Трампа за його непристойні висловлювання про жінок 11-річної давності і одночасно підтримувати його як сьогоднішнього претендента на найважливішу посаду в світі.

За словами Обами, кандидат від республіканців не придатний для того, щоб представляти США на міжнародній арені.

"Ні за своїм темпераментом, ні за рівнем своєї підготовки і знань, ні за бажанням отримати ці знання, ні за своєю чесністю він не придатний для того, щоб бути президентом", - сказав Обама, звертаючись до тисяч американців, які зібралася у вівторок в штаті Північна Кароліна на мітингу на підтримку кандидатури Гілларі Клінтон.

Президент США кілька разів повторив, що Трамп "не годиться на пост головнокомандувача країни і, безумовно, не годиться на роль керівника найбільшої демократії у світі".

Обама наголосив, що республіканець послідовно ставить під сумнів такі основні цінності, як толерантність, дотримання правових процедур і взаємна повага. "Наша демократія не працює таким чином", - зазначив Обама.