Отруєння сурогатним алкоголем: кількість постраждалих зросла до 131

Станом на 9 годину 12 жовтня в Україні зареєстрований 131 випадок отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них завершились летально – 54

Про це повідомляє Держспоживслужба.

В Запорізькій області загальна кількість випадків отруєнь людей сурогатним алкоголем становить - 17. В Дніпропетровській області нових випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем не зареєстровано. Загальна кількість постраждалих - 8 осіб, з них померла 1 особа.

В Харківській області нових випадків отруєнь не зареєстровано. Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю по Харківській області становить – 87, з них померло 40 мешканців області. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області метиловий спирт виявлено у 29 померлих.

В Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю теж не зареєстровано (сумарна кількість випадків отруєнь по цим областям становить – 19, з них завершились летально -13). В Миколаївській області згідно результатів судмедекспертизи у 5 померлих виявлено в крові метанол, в Житомирській області за результатами проведеної судово - медичної експертизи 1 померлому встановлено посмертний діагноз: отруєння метиловим спиртом.