"Укрзалізниця" хоче створити окрему компанію-перевізника до 2020 року

Керівництво "Укрзалізниці" має намір створити приватне акціонерне товариство "Пасажирська компанія"

Про це заявив член правління"Укрзалізниці" Сергій Михальчук в інтерв'ю виданню "Магістраль".

За його словами, процес реформування сектору пасажирських перевезень буде проходити у п'ять етапів, перший з яких почнеться вже наступного року. Тоді у відомстві планують затвердити положення і керівників "Пасажирської компанії".

"Другий етап — передача на баланс філії активів та зобов’язань виробничих підрозділів служби пасажирських перевезень регіональної філії "Південно-Західна залізниця". Власне, це ВЧ-1, -2, -3; ВЧД-1, -9; ЛВОК "Київ-Пасажирський", "Жмеринка", "Козятин", "Вінниця", "Хмельницький", УЦОП. У цей період і стартує операційна діяльність філії. Тривалість другого етапу — до 1 квітня 2017 р", - наголосив Михальчук.

Він зазначив, що на наступному етапі до профільної філії будуть приєднані виробничі підрозділи решти регіональних філій, а також філія "Українська залізнична швидкісна компанія". Таки чином почне вибудовуватися Центр оформлення електронних проїзних документів. 

Після цього почнеться остаточне розділення вертикалей всередині філії. 

"Заключний - п’ятий - етап полягає у створенні до 2020 р. на базі філії "Пасажирська компанія" залежного товариства ПАТ "Укрзалізниця" - ПрАТу "Пасажирська компанія", - підсумував Михальчук.