Щуриков стверджує, що обвинувачення НАБУ грунтується на неправдивих даних

Обвинувачення НАБУ у справі по Одеському припортовому заводу грунтується на експертизі, яку зробили за допомогою неправдивих даних

Про це у ефірі Еспресо.TV сказав заступник директор Одеського припортового заводу (ОПЗ) Микола Щуриков.

"Обвинувачення НАБУ грунтується на експертизі, яка була проведена за допомогою неправдивих даних. Свідки, на яких посилається слідство, підтвердили мою компетентність і дії в межах колегіального органу", - сказав Щуриков.

За його словами, досудова стадія слідства продовжується вже більше трьох місяців. Щуриков стверджує, що неодноразово звертався до НАБУ з проханням, щоб його допитали як підозрюваного.

"Сьогодні у мене відбулось судове засідання по апеляції щодо відсторонення від посади. Я виграв цю апеляцію. Текст рішення буде 17-го числа. В рішенні суду сказано, що сьогодні я єдиний представник держави у правлінні ОПЗ. З восьми членів правління — семеро є акціонерами. Це працівники підприємства", - пояснив Щуриков.

Заступник директора запевняє, що розіслав усім народним депутатам свої звернення і вказав на факти, які відбуваються навколо ОПЗ.

"12 депутатів переадресували це повідомлення до ГПУ. Це відбулося ще місяць тому. І тільки зараз ми отримали повідомлення про те, що відкрито кримінальну справу. Сьогодні НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура отримали правовий вакуум. Державне бюро розслідування, яке мало бути балансом, так і не створене. Сьогодні Холодницький може забрати будь-яку справу і розслідувати її сам. Закон про НАБУ – усі справи співробітників відомства перевіряються НАБУ. І воно у всьому вигороджує співробітників, навіть при явних порушеннях", - заявив заступник директора ОПЗ.