Львівський прокурор погорів на хабарі, - Ольга Варченко

Правоохоронці затримали прокурора місцевої прокуратури Львова, який вимагав $2 тисячі за пом'якшення обвинувачення

Про це повідомила Ольга Варченко, начальник Управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

"Затримано прокурора Львівської місцевої прокуратури № 3 за фактом одержання неправомірної вигоди у сумі 2 тис. доларів США за зайняття у судових дебатах позиції щодо звільнення обвинуваченої від відбування покарання з випробуванням", - цитує повідомлення ГПУ Варченко.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання другої частини хабара.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді арешту.

Дії прокурорського працівника кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

"Хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - додає Ольга Варченко.