В уряді РФ визнали, що сховали Януковича в Росії

Головне управління з питань міграції МВС Росії офіційно підтвердило, що екс-президент Віктор Янукович перебуває на території Росії на підставі наданого йому тимчасового притулку

Про це йдеться у відповіді Міністертсва внутрішніх справ Росіївід 29 вересня на запит адвоката Януковича Віталія Сердюка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На ваш запит від 4 липня 2016 року повідомляємо наступне: громадянину України Януковичу Віктору Федоровичу, ..., надано тимчасовий притулок на території Російської Федерації, що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, серія ВУ № 0107999, видане УМФС Росії по Ростовської області", - йдеться у тексті документа.

Тим часом Сердюк зазначає, що 23 лютого слідчому Генпрокуратури було направлено клопотання про проведення допиту екс-президента за місцем його проживання в Ростові. Однак тоді прокуратура відповіла, що інформація щодо місцезнаходження Януковича відсутня. Понад те, відповідні органи Росії не підтвердили його місцеперебування.   

2 вересня 2016 року ГПУ відмовилась у виконанні клопотання про допит в якості свідків у "справі Майдану" президента України Петра Порошенка, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, спікера Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка та секретаря РНБО Олександра Турчинова. Тоді у відповіді Генпрокуратури також було зазначено, що місцезнаходження Януковича не підтверджено Росією.

"Тепер Генеральна прокуратура втратила свій останній аргумент для подальшої зупинки слідства, відмов у проведенні допитів, очних ставок, інших слідчих дій за участю Віктора Януковича і в передачі справи до суду", - наголосив Сердюк.