Українська армія отримає нові дрони-розвідники

Армія ЗСУ отримає нові розвідувальні безпілотники "Sparrow"

Про це на міжнародній виставці "Зброя та безпека 2016" сказав директор ДП "СпецТехноЕкспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", Павло Барбул,  повідомляє прес-служба Концерну.

"Безпілотні авіаційні комплекси серії "Sparrow" вже пройшли відомчі випробування. Сподіваємося, що незабаром ці БПЛА надійдуть на дослідну експлуатацію у ЗСУ", - сказав він.

БПЛА серії "Sparrow" призначені для проведення тактичної розвідки ближньої та середньої дальності. Швидкість розгортання, простота і надійність в експлуатації, стійкість до механічних та температурних впливів, а також повна захищеність від вологи роблять їх незамінними помічниками для тактичних розвідувальних груп.

Більше того, завдяки малим розмірам і спеціальним матеріалам, ці БПЛА можуть проводити візуальну розвідку, залишаючись при цьому непоміченим як візуально, так і для радарів.

Зазначається, що БПЛА цієї серії передають не тільки повну картинку з досліджуваної території в онлайн-режимі, а й визначають вид техніки противника та їхні координати, передаючи цю інформацію на пульт управління в онлайн-режимі.