Вибори на Донбасі наразі провести неможливо, - Штайнмайєр

Наразі необхідних умов для проведення виборів на сході України немає

Про це сьогодні під час виступу на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє Еспресо.TV.

"Наразі ми не можемо говорити про проведення виборів. Але, як я вже зазначав у своєму виступі, у нас немає дієвої альтернативи Мінським угодам. Тому я як член федерального уряду і як голова ОБСЄ працюю над тим, щоб при всій складності завдання виробити основу для реалізації окремих елементів Мінських угод, і частина цього - забезпечення узгодженого перемир'я, яке постійно порушується", - зазначив Штайнмайєр.

Він наголосив, що ще складнішою є робота над політичним пакетом.

"У цьому пакеті два або навіть три законодавчих проекти - це закон про особливий статус, закон про амністію і закон про місцеві вибори. Ми робимо все для того, щоб примирити різні позиції, поки що нам це не вдалося в повному обсязі, але я думаю, що варто продовжити цю роботу", - додав глава німецького МЗС.

Він висловив сподівання, що будуть створені передумови для того, щоб домовитися щодо відповідного закону.

"Коли буде узгоджено закон, необхідно буде забезпечити певну безпеку для проведення виборів. І це теж вимагає великої роботи і великого мистецтва переконання... Наразі про ці умови говорити не доводиться, однак це не означає, що ми не можемо над ними працювати", - резюмував Штайнмайєр.