Агресія в Криму може призвести до геноциду, - Єльченко в ООН

Нагнітання ненависті з боку Росії щодо мешканців Криму може у подальшому стати причиною геноциду

Про це під час пам'ятного заходу, присвяченого 75-й річниці трагедії Бабиного Яру заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє "Укрінформ".

Він зазначив, що наразі весь світ спостерігає за тим, як Росія на окупованому півострові займається постійними переслідуваннями українців та кримських татар.

"Ми повинні пам'ятати, що поширення мови ненависті часто передує геноциду та супроводжує його. Лідери, які планували масові вбивства під час Голокосту, а також в Руанді й Сребрениці, поширювали ідеологію ненависті", - наголосив Єльченко.

Він закликав представників ООН звернути увагу на дії Росії в Криму, адже країна повинна відповісти за злочини проти людяності. Відповідна реакція світової спільноти дозволить уникнути подібних трагедій у майбутньому.

"Незаконно окупувавши Крим, російська влада утискає права й свободи українців та кримських татар, змушуючи їх лишати Кримський півострів, свою історичну землю. Деякі з них піддавалися тортурам і викраденням, багато з них були обмежені в правах людини", - підсумував Єльченко.