Обама назвав риторику Трампа долею тиранів і загрозою демократії

Президент США Барак Обама засудив обіцянку Дональда Трампа, у випадку якщо той виграє президентські вибори, посадити у в'язницю кандидата від партії демократів Хілларі Клінтон

Подібна риторика - доля тиранів і загроза демократії, сказав Обама, знову заявивши, що Трамп не володіє особистими якостями, якими повинен володіти президент США, передає російська служба Бі-бі-сі.

На майбутніх виборах "вирішиться доля самої демократії", - заявив Обама на заході на підтримку Хілларі Клінтон в Огайо.

Основним предметом президентської промови стали твердження Трампа, що Хілларі Клінтон бере участь у змові еліт, спрямованій проти середнього класу і бідних.

"Це людина, яка весь свій час приділяла тому, щоб переконати всіх, що він сам з глобальної еліти. Він літав на літаку по всьому світу, і у нього був час тільки на знаменитостей. Тепер він хоче стати борцем за робочий клас?," - задався питанням Обама.

Чинний президент закликав прихильників судити про кандидатів на основі того, "чим вони займалися все життя".

Ще один аспект кампанії Трампа, на думку Обами, це спроби цілеспрямовано знизити явку на виборах, переконавши людей, що "у них немає правильного вибору крім як не голосувати зовсім". "Не вірте цьому," - закликав президент.

Вибори у США відбудуться 8 листопада. Поки сторони обмінюються звинуваченнями в сексизмі і розпусті.