Від електродвигуна до рукавички для незрячих: українські винахідники дивують світ

Щороку українці патентують близько 15 тисяч винаходів

Бо українці люблять дихати лише на повні груди

Мешканець Харкова Олег Збарський сконструював автомобільний двигун, який замість вуглекислого газу виділяє кисень. Чоловік переобладнав свої Жигулі так, що тепер вони «харчуються» виключно стиснутим повітрям. А головне те, що автомобіль собі зможе дозволити майже кожен українець. На відміну від малопопулярних електрокарів, ціни яких вводять покупців у шок.

Але українці не піддаються стресам!

Харківський вчений Євген Антоненко змайстрував пристрій, який попередить такий стан. За допомогою його винаходу кожен зможе перевірити рівень стресу та втоми. Прилад діагностує більше 20 показників і повідомляє, коли варто трішки відпочити, щоб рівень втоми не перевищував можливий.

Проте українці можуть боротися і з надможливим

Учень рівненської школи Іван Остапін винайшов пристрій, який допоможе у лікуванні раку. Хлопець змайстрував апарат для синтезу вуглецевих наноструктур електророзрядним методом. Цей прилад може застосовуватися у різних галузях, але головним завданням є порятунок людського життя: при подальшій розробці він зможе винищувати ракові пухлини.

Українців визнають у всьому світі

Хлопець із Луганська Іван Селезньов представив на міжнародному конкурсі "Intel International Science and Engineering Fair" свій проект "Нове чуття: ультразвукова рукавичка для просторової орієнтації людей з вадами зору". Завдяки йому люди, які мають проблеми з зором отримали шанс самостійно орієнтуватися у просторі за допомогою дотиків. Цей винахід потрапив до трійки кращих винаходів світу у 2013 році.